Jednoduchý recept

Cibulový koláč se smetanou a čerstvými paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 54075

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Náplň
1 ks Cibule
200 g Cibule červená
100 g Hrách
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
80 g Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
100 g Paprika zelená
50 g Paprika červená
50 g Paprika žlutá
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Petržel kudrnka
150 g Pórek
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 867 kcal
Kilojoule 3 629kJ
18% Sacharidy 63 g
79% Tuky 59 g
6% Sodík 110 mg
40% Bílkoviny 23 g

Cibulový koláč se smetanou a čerstvými paprikami postup přípravy receptu:

1

Na těsto smícháme mouku s máslem, vejcem a solí a důkladně propracujeme. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a cca 60 minut necháme odležet.

2

Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vmačkáme do formy i po stranách. Posypeme hrachem, zakryté alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a předpečeme.

3

Červenou i bílou cibuli očistíme, pokrájíme na tenké dílky a zlehka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme podobně nakrájenou zelenou část pórku a nadrobno nasekané bylinky. Ochutíme solí a bílým pepřem. Papriky očistíme, opláchneme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Promícháme s restovanou cibulovou směsí a rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Vložíme zpět do trouby a při teplotě 200 °C dopečeme dalších cca 10 minut.

4

Mezitím rozšleháme ve smetaně žloutky a poté nalijeme na koláč. Teplotu snížíme na 180 °C a zapékáme ještě 10-15 minut dozlatova.

5

Koláč nakrájíme na klínky a podáváme teplý.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 60 minut. Hrách slouží pouze jako závaží, aby se těsto příliš nezvedlo, po předpečení odstraníme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept