Recept

Francouzské roštěnky se zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54076

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
100 g Kapary
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
8 dl Víno červené
200 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 990kJ
7% Sacharidy 24 g
439% Tuky 329 g
8% Sodík 166 mg
64% Bílkoviny 36 g

Francouzské roštěnky se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky, které osolíme 1/2 lžičkou solí a zprudka po obou stranách opečeme v hrnci na 80 g rozpáleného másla. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme a za častého promíchání na mírném ohni dusíme 120 minut doměkka.

2

Měkké maso vybereme z hrnce. Do šťávy přidáme nakrájené kapary, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, zamícháme. Omáčku dochutíme soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.

3

Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci a na něm doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a na malé kousky nakrájený celer. Zeleninovou směs podle chuti osolíme.

4

Teplé maso rozložíme na jednotlivé talíře. Přidáme kopeček dušené zeleniny, vše přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená zelenina, vařené brambory, ale také smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept