Francouzské roštěnky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské roštěnky se zeleninou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54076 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
100 g | Kapary |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
8 dl | Víno červené |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 157,2mg |
Draslík | 263,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Sůl, Víno červené, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Kapary, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské roštěnky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na plátky, které osolíme 1/2 lžičkou solí a zprudka po obou stranách opečeme v hrnci na 80 g rozpáleného másla. Přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a zalijeme červeným vínem. Přiklopíme a za častého promíchání na mírném ohni dusíme 120 minut doměkka. |
2 | Měkké maso vybereme z hrnce. Do šťávy přidáme nakrájené kapary, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, zamícháme. Omáčku dochutíme soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. |
3 | Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci a na něm doměkka podusíme drobně nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a na malé kousky nakrájený celer. Zeleninovou směs podle chuti osolíme. |
4 | Teplé maso rozložíme na jednotlivé talíře. Přidáme kopeček dušené zeleniny, vše přelijeme teplou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou je dušená zelenina, vařené brambory, ale také smažené hranolky.