Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54078

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Pasta shiro miso
1 polévková lžíce Rybí vločky
700 g Sýr sójový - Tofu
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
Ozdoba
1 špetka Gomasio
1 špetka Řasa Nori
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
5% Sacharidy 17 g
12% Tuky 9 g
27% Sodík 542 mg
23% Bílkoviny 13 g

Grilované tofu postup přípravy receptu:

1

Sýr tofu položíme do utěrky, zabalíme a zatížíme talíři, tak aby vytekla přebytečná voda. Takto necháme sýr odležet asi 1 hodinu.

2

Mezitim si v misce smícháme směs z misa, žloutku, vloček, mirinu, cukru a vyšleháme.

3

Tofu rozdělíme na 6 kousků, které položíme na plech a navrchu pomažeme olejem, dáme do trouby asi na 4 minuty. Grilujeme po obou stranách.

4

Poté tofu vyndáme a z jedné strany potřeme připravenou směsí z misa a zase vložíme do trouby, potřenou stranou nahoru. Takto grilujeme ještě asi 10 minut dozlatova. Tofu podáváme s řasou nori, nasekanou šalotkou nebo gomou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept