Recept

Celerové plátky se slámou z mrkve a pažitky, omáčka z čeveného vína

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 54079
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Celer bulvový
100 g Cibule
100 g Mrkev kořen
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Petržel kořen
1 špetka Sůl
1 l Víno červené
0,5 l Vývar zeleninový
Náplň
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 ks Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
0,5 ks Pórek
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 425kJ
12% Sacharidy 44 g
296% Tuky 222 g
45% Sodík 897 mg
15% Bílkoviny 9 g

Celerové plátky se slámou z mrkve a pažitky, omáčka z čeveného vína postup přípravy receptu:

1

Nejprve očistíme mrkev, petržel a jeden celer a vše pokrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nejemno nasekáme. Hrst celeru odložíme, zbytek vsypeme do pánve na rozpálený olej. Přidáme mrkev a petržel a za stálého míchání restujeme dozlatova. Přisypeme cibuli a znovu restujeme. Zalijeme vývarem, vložíme druhou bulvu celeru, osolíme a zakryté vaříme cca 20-30 minut, až celý celer změkne. Vyjmeme jej a necháme vychladnout.

2

Z vývaru si odložíme cca jeden hrnek stranou, zbytek dál zahříváme a necháme vypařit až na tuk. Poté přilijeme víno, snížíme teplotu a povaříme na hustou omáčku. Tu rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemné síto.

3

Celerovou bulvu okrájíme na čtvercový tvar, ten rozkrojíme na 8 velmi tenkých plátků a 4 o tloušťce cca 5 mm.

4

Odložené kosičky celeru krátce osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme cibulku a najemno nasekaný česnek a necháme zesklovatět. Zalijeme polovinou vývaru, který jsme uchovali a přidáme nadrobno nakrájený ořez, který nám zůstal z celeru. Dobře provaříme a propasírujeme přes hrubší cedník. Do směsi přisypeme nasekanou kudrnku.

5

Najemno nakrájenou slámu z pažitky, mrkve a pórku krátce osmahneme na másle. Po změknutí osolíme a opepříme. Koriandrové lístky omyjeme a otrháme.

6

Do středu talířů položíme vždy silnější celerový plátek, přidáme lžíci celeru rozmixovaného s cibulkou, zakryjeme tenším plátkem a navrch rozložíme hrstku zeleninové slámy. Doplníme koriandrovým lístkem a zakryjeme dalším tenkým celerovým plátkem. Dozdobíme kopečkem smažené zeleninové slámy, kolem pokapeme vinnou omáčkou a dekorujeme lístky koriandru. Ihned teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept