Jednoduchý recept

Jablka politá bílkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54080
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Džem broskvový
6 ks Jablka
100 g Listové těsto
30 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy vlašské
50 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
Krém
200 g Cukr krupice
4 ks Vejce slepičí
70 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 170kJ
24% Sacharidy 85 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 71 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jablka politá bílkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Omytá jablka oloupeme a vydlabeme jadřince a střed. Poklademe je do hrnce s vodou, cukrem, vínem, citrónovou kůrou a citrónovou šťávou. Uvaříme doměkka.

2

Z listového těsta vykrojíme kolečka o průměru 8 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech. Každé kolečko potřeme džemem. Měkká jablka vybereme z hrnce a poklademe je na kolečka z listového těsta na plechu. Vydlabaný otvor v každém jablku naplníme džemem smíchaným s pomletými ořechy.

3

Příprava bílkového krému: Cukr a vodu za stálého míchání svaříme na táhnoucí se hmotu. Z bílku ušleháme tuhý sníh. Do tuhého sněhu za stálého míchání přiléváme svařený cukr.

4

Každé jablko na plechu od shora polijeme připraveným bílkovým krémem a také posypeme pomletými ořechy. Vložíme do horké trouby, kde necháme bílkový krém zaschnout. Pozor-jablka nepečeme, ale jen sušíme krém.

Poznámka

Takto připravená jablka podáváme jako teplý, ale také studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept