Telecí nudličky podávané po curyšsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí nudličky podávané po curyšsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
600 g | Telecí kotlety |
125 ml | Víno bílé |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Telecí kotlety, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí nudličky podávané po curyšsku postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené telecí kotlety nakrájíme na cca 1 centimetr široké nudličky, které osolíme a opepříme. |
2 | Očistíme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. |
3 | Oloupeme šalotku a pokrájíme ji na drobné kostičky. |
4 | V hlubší pánvi rozehřejeme olej a dvě třetiny másla. Vhodíme na něj masové nudličky, promícháme a zprudka opečeme 4 minuty. Potom je opečené vyjmeme z pánve. |
5 | Vložíme do pánve zbytek másla a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme žampiony, které opečeme. Osolíme je, opepříme a dáme k masovým nudličkám. |
6 | Slijeme z pánve tuk a bílým vínem rozředíme připečeniny. Povaříme, přilijeme masový vývar, zahustíme moukou a vlijeme smetanu. Vmícháme žampiony s masem a chvílí prohřejeme. Maso v omáčce už se nesmí vařit, aby neztuhlo. |
7 | Nakonec nasekáme nadrobno petrželku a pokrm jí před podáváním posypeme. |