Svíčková ála Stroganov - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková ála Stroganov
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 ks | Citrony |
600 g | Hovězí svíčková |
20 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Masový vývar |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
200 g | Zakysaná smetana |
250 g | Žampiony čerstvé |
1 kávová lžička | Hořčica plnotučná Malva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 94,7mg |
Draslík | 951,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 329,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hovězí svíčková, Okurky nakládané, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků, Hořčica plnotučná Malva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková ála Stroganov postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky. |
2 | Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme. |
3 | Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve. |
4 | Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit. |
5 | Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu. |
Poznámka
Hořčici nesmíme dlouho vařit, jinak pokrm ztratí svoje aroma.