Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54084
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Špízy
1 ks Cibulka jarní
15 dkg Dýně
2 ks Kalamáry
175 g Kapr obecný
8 ks Krevety tygří - loupané
225 g Kuřecí prsa
200 g Losos obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Strouhanka
200 g Tuňák
2 ks Vejce slepičí
225 g Vepřové maso libové
Přísady
2 polévková lžíce Hořčice
1 ks Limetka
1 dl Omáčka Tonkatsu

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
9% Sacharidy 34 g
32% Tuky 24 g
30% Sodík 602 mg
87% Bílkoviny 49 g

Křupavé špízy postup přípravy receptu:

1

Do vody namočíme asi 24 bambusových špejlí.

2

Poté špejle rozdělíme podle surovin. Na první čtyři špejle napíchneme malé kousky kalamárů a krevet. Další se budou skládat z kousků kuřecího masa a jarní cibulky. Na zbývající špejle napíchneme vepřové maso s kousky dýní. A na poslední kousky lososa, tuňáka a kapra.

3

Špízy osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.

4

Na větší pánvi rozpálíme olej a špízy postupně smažíme. Když budou mít zlatavou barvu, vyndáme je a necháme okapat.

5

Špízy podáváme s omáčkou tonkatsu, kousky limetky, hořčicí a nastrouhaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept