Křupavé špízy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé špízy
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54084 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Špízy | |
---|---|
1 ks | Cibulka jarní |
15 dkg | Dýně |
2 ks | Kalamáry |
175 g | Kapr obecný |
8 ks | Krevety tygří - loupané |
225 g | Kuřecí prsa |
200 g | Losos obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Strouhanka |
200 g | Tuňák |
2 ks | Vejce slepičí |
225 g | Vepřové maso libové |
Přísady | |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Limetka |
1 dl | Omáčka Tonkatsu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 256,8mg |
Draslík | 765,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Dýně, Kalamáry, Kapr obecný, Losos obecný, Olej sezamový, Strouhanka, Vejce slepičí, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové, Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuňák, Omáčka Tonkatsu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křupavé špízy postup přípravy receptu:
1 | Do vody namočíme asi 24 bambusových špejlí. |
2 | Poté špejle rozdělíme podle surovin. Na první čtyři špejle napíchneme malé kousky kalamárů a krevet. Další se budou skládat z kousků kuřecího masa a jarní cibulky. Na zbývající špejle napíchneme vepřové maso s kousky dýní. A na poslední kousky lososa, tuňáka a kapra. |
3 | Špízy osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. |
4 | Na větší pánvi rozpálíme olej a špízy postupně smažíme. Když budou mít zlatavou barvu, vyndáme je a necháme okapat. |
5 | Špízy podáváme s omáčkou tonkatsu, kousky limetky, hořčicí a nastrouhaným zelím. |