Jednoduchý recept

Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54086
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Chřest bílý
150 g Fazolové lusky zelené
150 g Hrášek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
200 g Sýr sójový - Tofu
400 g Těstoviny Fusilli
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 614 kcal
Kilojoule 2 567kJ
25% Sacharidy 88 g
25% Tuky 19 g
36% Sodík 713 mg
39% Bílkoviny 22 g

Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu postup přípravy receptu:

1

Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku šikmo překrojíme, fazolky rozkrájíme na asi 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na kostičky.

2

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a chřest a fazolky v ní uvaříme doměkka. Potom vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

3

Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme chřest, fazolky, olivy a vše prohřejeme. Nakonec opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept