Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54086 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest bílý |
150 g | Fazolové lusky zelené |
150 g | Hrášek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
400 g | Těstoviny Fusilli |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 318,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Fusilli s chřestem a tofu postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme, oloupeme a nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. Lusky cukrového hrášku šikmo překrojíme, fazolky rozkrájíme na asi 2,5 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Olivy vypeckujeme. Tofu nakrájíme na kostičky. |
2 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a chřest a fazolky v ní uvaříme doměkka. Potom vše scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
3 | Ve velkém hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké a zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme, promícháme se lžící oleje, opepříme je a osolíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme zbývající olej a máslo, přidáme česnek a tofu a vše krátce smažíme. Potom vmícháme hrášek a smažíme ještě asi minutu. Do pánve přidáme chřest, fazolky, olivy a vše prohřejeme. Nakonec opatrně přimícháme uvařené těstoviny, směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným Parmezánem a podáváme. |