Jednoduchý recept

Těstoviny Cannelloni zapečené se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54088
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 balení Cannelloni
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín římský
1 ks Lilek
50 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej olivový
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
250 g Špenát mražený
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 746kJ
5% Sacharidy 19 g
14% Tuky 11 g
15% Sodík 291 mg
14% Bílkoviny 8 g

Těstoviny Cannelloni zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Lilek nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na kousky. Sterilovaná rajčata rozkrájíme nadrobno. Bazalku opláchneme vodou a najemno ji nasekáme. Mozarellu nakrájíme na plátky.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a 2 až 3 minuty v něm opékáme nakrájený lilek. Potom do pánve přidáme špenát a polovinu prolisovaného česneku, nakrájené žampiony, okmínujeme, opepříme, osolíme, promícháme a vše smažíme další přibližně 3 minuty.

3

Těstovinové trubičky Cannelloni naplníme směsí z pánve a rozložíme je do vymazané zapékací mísy.

4

V nízkém hrnci rozehřejeme zbývající olej a krátce v něm osmažíme cibuli a zbylý česnek. Přimícháme rajčata s bazalkou, dochutíme pepřem a solí a vše necháme 5 minut vařit.

5

Rajčatovou omáčkou přelijeme připravené naplněné těstoviny v zapékací míse, nahoru rozložíme plátky Mozzarelly a dáme zapékat do trouby předehřáté na 180 stupňů přibližně na 30 minut, dokud se sýr neroztaví a nemá zlatavou barvu.

6

Zapečené plněné Cannelloni rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanými, které před přípravou důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept