Jednoduchý recept

Pudink na jiný způsob

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54091
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

625 ml Granule dashi
4 ks Krevety tygří - loupané
20 dkg Krůtí maso
3 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
1 ks Šalotka
4 ks Shiitake houby
4 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin
1 kávová lžička Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 475kJ
12% Sacharidy 43 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 392 mg
55% Bílkoviny 31 g

Pudink na jiný způsob postup přípravy receptu:

1

Do menšího hrnce nalijeme dashi a krátce povařime. Snížíme teplotu a necháme jen probublávat. Přidáme kousky krůtího masa a krevety a povaříme asi 30 vteřin. Poté maso i krevety vyjmeme a omáčku necháme schladnout.

2

Do dashi dáme sójovou omáčku, mirin, saké a špetku soli. Mezitím ušleháme vejce a směs z dashi do ní vlijeme.

3

Do čtyř misek rozdělíme krůtí maso, krevety, houby a šalotku. Naběračkou na ně nalijeme vaječnou směs, tak aby vše bylo ponořené.

4

Do velkého hrnce dáme vodu a necháme ji lehce vařit, na hrnec postavíme bambusový pařák, na který položíme naplněné misky.

5

Okraje víka pařáku omotáme čistou utěrkou, víko nasadíme na mřížku pařáku a tu položíme na nejspodnější část bambusového pařáku. Soupravu uložíme do kastrolu tak, aby unikala pára a vaříme asi 15 minut, dokud vaječná směs neztuhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept