Houbová omáčka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54093 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
350 ml | Masový vývar |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 571,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masový vývar, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve najemno nakrájíme cibuli, tu na másle opečeme dozlatova. |
2 | Houby očistíme, propláchneme vodou, usušíme, nakrájíme a přimícháme k cibuli. |
3 | Směs zalijeme vývarem a vínem, vaříme zhruba 10 minut. |
4 | Nakonec omáčku ochutíme solí a pepřem. |