Treska na šalotce nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na šalotce nakyselo
Treska na šalotce nakyselo
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
2 ks | Chilli paprička |
10 g | Cukr třtinový |
500 g | Filé z aljašské tresky |
3 g | Hořčice |
2 g | Hřebíček |
1,5 dl | Ocet rýžový |
1,2 dl | Olej arašídový (podzemnicový) |
5 g | Pepř černý mletý |
500 g | Šalotka |
20 g | Solamyl |
9 g | Sůl |
4 g | Tymián sušený |
250 ml | Vývar zeleninový |
3 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 51,1mg |
Draslík | 561,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 5,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cukr třtinový, Hřebíček, Olej arašídový (podzemnicový), Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Ocet rýžový , Pepř černý mletý, Solamyl, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na šalotce nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme na proužky a ve woku smažíme 6 minut v arašídovém oleji. Přidáme koření, ocet, sůl, cukr a zalijeme vývarem. Vaříme zakryté 10 minut. |
2 | Rybí maso osušíme, nakrájíme na proužky a obalíme ve škrobové moučce. Vložíme do cibulového základu a na mírném ohni povaříme 6 minut za občasného promíchání. |
3 | Podáváme v misce nebo hlubším talíři. |