Japonská nudlová polévka a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonská nudlová polévka a vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54097 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
120 g | Cibulka jarní |
2 špetka | Granule dashi |
300 g | Kuřecí prsa |
250 g | Nudle Udon |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 154,7mg |
Draslík | 562,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kuřecí prsa, Nudle Udon, Omáčka sójová, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Japonská nudlová polévka a vejci postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na menší kousky a přidáme do vývaru. Brokolici pokrájíme na menší kousky. Cibulky opláchneme a krájíme na drobnější kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, poté oloupeme a nakrájíme na podélné čtvrtiny. |
2 | Vývar s masem přivedeme do varu. Přidáme sójovou omáčku a granule dashi. Za stálého míchání necháme granule rozpustit, poté přidáme nudle a brokolici. Vaříme ještě 4 minuty. Servírujeme ozdobené cibulkou a navrch rozloženými vejci. |
Poznámka
Servírujeme teplé.