Sekaný řízek v těstíčku (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaný řízek v těstíčku (minutka)
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
300 g | Hovězí výřez |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 g | Muškátový květ |
200 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
40 g | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová plec |
100 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 822,2mg |
---|---|
Cholesterol | 51,0mg |
Draslík | 75,9mg |
Vláknina | 579,8mg |
Vitamín A | 22,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí výřez, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Sekaný řízek v těstíčku (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce a prosátou mouku a vše dobře promícháme. |
2 | Ze směsi tvarujeme ploché oválné řízky a ponoříme je do mírně osoleného, hladkého těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec a prosáté mouky. Řízky vyjmeme a zvolna smažíme do zlatavé barvy. |
3 | Ihned podáváme. |