Recept

Sekaný řízek v těstíčku (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 541
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
300 g Hovězí výřez
100 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Muškátový květ
200 ml Olej rostlinný
2 g Pepř černý mletý
20 g Sůl
40 g Vejce slepičí
200 g Vepřová plec
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 691kJ
3% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
41% Sodík 816 mg
21% Bílkoviny 12 g

Sekaný řízek v těstíčku (minutka) postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce a prosátou mouku a vše dobře promícháme.

2

Ze směsi tvarujeme ploché oválné řízky a ponoříme je do mírně osoleného, hladkého těstíčka připraveného z rozšlehaných vajec a prosáté mouky. Řízky vyjmeme a zvolna smažíme do zlatavé barvy.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept