Broskvový dezert s vanilkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový dezert s vanilkovým krémem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54104 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
300 g | Kompot broskvový |
200 g | Piškoty dětské kulaté |
Na krém | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Kakao |
40 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
8 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 71,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Piškoty dětské kulaté, Cukr vanilka, Kakao, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový dezert s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme do kastrůlku pochoutkovou smetanu, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a přidáme vanilkový pudinkový prášek. Za stálého míchání na mírném ohni vaříme dokud krém nezhoustne. Potom stáhneme z ohně. |
2 | Na jednotlivé talířky naskládáme piškoty, pokapeme je kompotovou šťávou z broskví. Na piškoty naskládáme na kostky nakrájené broskve a zalijeme teplým krémem. Vložíme do lednice, necháme vychladit. |
3 | Těsně před podáváním dezert ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, do které přidáme kakao. |
Poznámka
Dezert podáváme dobře vychlazený.