Recept

Hřbet jehněčí na bylinkách

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54106
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
20 g Estragon
1,2 kg Jehněčí hřbet
20 g Kerblík
4 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
20 g Rozmarýn čerstvý
2 ks Šalotka
2 polévková lžíce Strouhanka
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
20 g Tymián čerstvý
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar jehněčí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,174 kcal
Kilojoule 4 912kJ
10% Sacharidy 35 g
112% Tuky 84 g
24% Sodík 489 mg
122% Bílkoviny 69 g

Hřbet jehněčí na bylinkách postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyjeme a osušíme maso. Osolíme je a opepříme a povrch potřeme částí oleje. Přivážeme k masu rozmarýn a tymián.

2

Omyjeme rajčata a pokrájíme je na čtvrtiny. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Cibuli s rajčaty rozložíme na hlubší plech, na který položíme rošt s jehněčím masem. Pečeme 20 minut.

3

Očistíme žampiony a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Cibuli s česnekem vložíme na hlubší pánev a přidáme žampiony. Podusíme na zbytku oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.

4

Bylinky, tedy petržel, kerblík, bazalku a estragon nasekáme nadrobno. Společně s parmezánem, žloutky a strouhankou přidáme k žampionům a vytvoříme roztíratelnou hmotu. Osolíme ji a opepříme.

5

Jehněčí hřbet vyjmeme, potřeme bylinkovou směsí a vrátíme zpět do pekáče. 10 minut zapékáme. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu.

6

K vypečené šťávě přilijeme víno a vývar. Povaříme a šťávu se zeleninou prolisujeme přes síto. Svaříme šťávu do zhoustnutí a servírujeme společně s masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept