Bylinková omáčka z jogurtu a majonézy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka z jogurtu a majonézy
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54108 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Aromat |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Jogurt bílý |
10 g | Kerblík |
10 g | Kopr čerstvý |
150 g | Majonéza |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
10 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 552,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 8,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kerblík, Kopr čerstvý, Majonéza, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Aromat, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omáčka z jogurtu a majonézy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve všechny bylinky důkladně omyjeme a osušíme, poté oloupeme cibuli a takto připravené suroviny najemno nasekáme. |
2 | V míse smícháme jogurt, majonézu, Aromat, sůl, pepř a citrónovou šťávu. |
3 | Nakonec přimícháme připravené bylinky s cibulí, necháme vychladnout a ihned servírujeme. |
Poznámka
Omáčka se hodí k vařeným bramborám, vejcím, masu nebo pečeným karbanátkům.