Recept

Pečený zaječí hřbet na jablkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54111
Kategorie: Maso

Ingredience

6 cl Calvados
0,5 ks Celer bulvový
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
4 ks Jablka
4 ks Jalovec
2 polévková lžíce Kompot brusinkový
50 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
3 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
0,5 ks Pomeranče
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
50 g Šalvěj čerstvá
1 špetka Skořice mletá
50 g Slanina vepřová
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
3 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
800 g Zaječí maso
250 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 235kJ
19% Sacharidy 67 g
155% Tuky 116 g
22% Sodík 443 mg
94% Bílkoviny 53 g

Pečený zaječí hřbet na jablkách postup přípravy receptu:

1

Očištěný zaječí hřbet osolíme a opepříme. Tymián, rozmarýn, šalvěj, jalovec, skořici i hřebíček roztlučeme v hmoždíři. Přidáme nastrouhanou kůru z poloviny jednoho chemicky neošetřeného pomeranče. Zaječí hřbet potřeme vzniklou směsí a necháme alespoň hodinu marinovat.

2

Předehřejeme troubu na 180°C. Do pekáče vlijeme olej, přidáme máslo a hřbet opečeme. Oškrábeme mrkev, celer, petržel, vše pokrájíme nadrobno. Nakrájenou zeleninu vložíme do pekáče, opečeme a přilijeme polovinu calvadosu. Pečeme ještě 25 minut.

3

Omyjeme a oloupeme jablka, rozkrojíme je na polovinu, odstraníme jádřince. Poté rozkrájíme jablka na měsíčky.

4

V pánvi na zbytku másla necháme zkaramelizovat cukr. Vmícháme do něj jablka a prohřejeme je, přilijeme zbytek calvadosu, zakryjeme poklicí a dvě minuty dusíme.

5

Vyndáme hřbet z pekáče, odstraníme z něj slaninu, rozředíme vývarem vypečenou šťávu a provaříme ji na plotně. Přidáme brusinkový kompot a lisujeme přes síto. Vlijeme do omáčky smetanu a vaříme ji do zhoustnutí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept