Nudle s hovězím masem a černou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nudle s hovězím masem a černou omáčkou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54116 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
60 ml | Fazolová černá omáčka |
150 g | Fazolové lusky zelené |
500 g | Hovězí kýta |
60 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
450 g | Tagliatelle |
20 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 541,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 259,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazolové lusky zelené, Hovězí kýta, Olej arašídový (podzemnicový), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová černá omáčka, Pepř černý mletý, Tagliatelle, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nudle s hovězím masem a černou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na jemno. Fazolky opláchneme a necháme okapat. |
2 | Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme. 2/3 oleje rozpálíme a osmažíme na něm maso, to poté vyjmeme a dáme stranou. Dolijeme zbytek oleje, přidáme česnek a cibuli a smažíme 3 minuty, poté přilijeme omáčku z černých fazolí, mirina a fazolky. Smažíme 3 minuty.Do omáčky zamícháme vařené nudle a maso. Osolíme a opepříme. |