Recept

Maso v jogurtu s pečenými novými brambory

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54125

Ingredience

3 polévková lžíce Olej olivový
600 g Vepřové kotlety
Marináda
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Hořčice
200 g Jogurt bílý
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Oregano sušené
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
Pečené nové brambory
1 kg Brambory
1 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Pažitka
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 147kJ
11% Sacharidy 40 g
28% Tuky 21 g
31% Sodík 619 mg
71% Bílkoviny 40 g

Maso v jogurtu s pečenými novými brambory postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme.

2

Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin.

3

Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut.

4

Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut.

5

Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme.

Poznámka

K jogurtovým plátkům podáváme salát z čerstvě nastrouhané mrkve nebo zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept