Maso v jogurtu s pečenými novými brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso v jogurtu s pečenými novými brambory
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54125 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
3 polévková lžíce | Olej olivový |
600 g | Vepřové kotlety |
Marináda | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Pečené nové brambory | |
1 kg | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 49,5mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Oregano sušené, Rozmarýn sušený, Sůl, Tymián sušený, Brambory, Kmín celý, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vepřové kotlety, Hořčice, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso v jogurtu s pečenými novými brambory postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu: do mísy dáme bílý jogurt, hořčici, citrónovou šťávu, sůl, pepř 4 barev, extra olivový olej a sušené bylinky: rozmarýn, tymián a oregano. Vše důkladně promícháme. |
2 | Vepřové libové plátky masa z vepřové kotlety (silné asi 1-1.5 cm) omyjeme, osušíme a ponoříme je do jogurtové marinády. Necháme je marinovat v chladničce několik hodin. |
3 | Přibližně 35-40 minut před přípravou masa pečlivě omyjeme nové brambory, podle velikosti je rozkrájíme se slupkou na poloviny i čtvrtky. V míse je promícháme se solí a kmínem. Dáme je na plech a bez omastku je upečeme v předehřáté troubě při 200°C -220°C. Pečeme je do zlatohněda přibližně 40 - 45 minut. |
4 | Ve větší pánvi si rozpálíme olivový olej, na kterém plátky masa restujeme dozlatova z každé strany 4-5 minut. |
5 | Maso dáme na talíře s pečenými brambory, které pokapeme extra olivovým olejem, posypeme nadrobno pokrájenou pažitkou a hned servírujeme. |
Poznámka
K jogurtovým plátkům podáváme salát z čerstvě nastrouhané mrkve nebo zelí.