Banánový pudink s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánový pudink s ovocem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54127 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 ks | Banány |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
200 g | Hroznové víno |
200 g | Kompot broskvový |
1 l | Mléko plnotučné |
80 g | Pudinkový prášek - banánový |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 335,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Hroznové víno, Pudinkový prášek - banánový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánový pudink s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do vhodného kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek a cukr. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme dokud pudink nezhoustne. Stáhneme z ohně a ještě teplý pudink nalijeme do studenou vodou opláchnutých skleněných mističek. Necháme vychladnout a ztuhnout. |
2 | Vychladlý a ztuhlý pudink vyklopíme na mělké talíře, okolo naaranžujeme broskve, banány a hroznové víno. Těsně před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert, který můžeme polít také kompotovou šťávou.