Jednoduchý recept

Letní rýžová pochoutka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54128
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

Na rýžovou kaši
2 kávová lžička Citronová kůra
2 ml Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Vanilkový lusk
5 dl Víno bílé
5 dl Voda pitná
Na krém
3 polévková lžíce Cukr krupice
5 dl Mléko plnotučné
40 g Pudinkový prášek - kakaový
Na ozdobení
200 g Kompot jahodový
200 g Kompot mandarinkový
250 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
19% Sacharidy 70 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 52 mg
11% Bílkoviny 6 g

Letní rýžová pochoutka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vodu a víno. Slabě osolíme, přisypeme cukr a opranou rýži. Necháme rýži 120 minut nabobtnat. Hrnec s rýží postavíme na sporák a přisypeme vanilkový cukr, přidáme vanilku a na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Kaši stáhneme z ohně, vmícháme do ní jemně nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu. Kaši nalijeme do ploché nádoby a necháme ztuhnout.

2

Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek, cukr. Za stálého míchání uvaříme hustý krém, který ještě teplý nalijeme na vychladlou a ztuhlou rýžovou kaši. Opět necháme odležet.

3

Následně pochoutku nakrájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci bohatě ozdobíme jahodovým a mandarinkovým kompotový ovocem. Těsně před podáváním na porce nastříkáme vyšlehanou šlehačkou a servírujeme.

Poznámka

Podáváme hlavně v letním období, jako osvěžující moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept