Recept

Rýžové nudle s houbami a krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 54135
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

90 g Cibulka jarní
2 polévková lžíce Cukr krupice
125 g Houby enoki
750 g Krevety tygří - loupané
500 g Nudle rýžové
3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
60 ml Omáčka sójová
150 g Shiitake houby
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 834kJ
35% Sacharidy 127 g
8% Tuky 6 g
25% Sodík 496 mg
90% Bílkoviny 51 g

Rýžové nudle s houbami a krevetami postup přípravy receptu:

1

Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme.

2

Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme.

Poznámka

Houby enoki lze nahradit dostupnější hlívou ústřičnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept