Rýžové nudle s houbami a krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžové nudle s houbami a krevetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54135 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
90 g | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
125 g | Houby enoki |
750 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Nudle rýžové |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
60 ml | Omáčka sójová |
150 g | Shiitake houby |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 196,9mg |
Draslík | 329,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Nudle rýžové, Olej arašídový (podzemnicový), Shiitake houby, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby enoki, Krevety tygří - loupané, Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžové nudle s houbami a krevetami postup přípravy receptu:
1 | Houby pokrájíme na plátky, cibulky opláchneme a pokrájíme na kolečka. Krevety opláchneme. |
2 | Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Mirin smícháme se sójovou omáčkou, 1 lžící oleje a cukrem. Do připravené marinády dáme na 10 minut krevety. Lžíci oleje rozpálíme na pánvi, přidáme marinované krevety (marinádu slijeme a uschováme) a smažíme 2 minuty. Poté z pánve vyjmeme, do pánve dáme zbytek oleje a houby shiitake, které smažíme 1 minutu. Pak vlijeme marinádu z krevet, houby enoki, cibulku a krevety. Smažíme 2 minuty. Přidáme nudle a ještě 2 minuty smažíme, poté ihned servírujeme. |
Poznámka
Houby enoki lze nahradit dostupnější hlívou ústřičnou.