Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54138 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 ks | Cukr skořicový |
350 g | Jablka |
500 g | Listové těsto |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
180 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 148,3mg |
Draslík | 132,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Med včelí, Sirup javorový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Listové koláčky s jablky a kysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka osušíme, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince, oloupeme je a nakrájíme na plátky. |
2 | Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále (1 lžíce hladká mouka) na plát silný asi 3 mm. Kulatou formičkou o průměru přibližně 8-10 cm vykrojíme kolečka, na ně poklademe plátky jablek. Volné okraje těsta asi 1.5 cm potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jablka pokapeme medem, posypeme skořicovým cukrem a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Koláčky pečeme při 190°C - 200°C přibližně 20 minut dozlatova. |
3 | Vychladlé koláčky ozdobíme hustou zakysanou smetanou, kterou ozdobně pokapeme javorovým sirupem a podáváme. |