Chřestové rizoto s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestové rizoto s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54141 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Chřest bílý |
60 g | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 622,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Cibule, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestové rizoto s houbami postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Houby nakrájíme na plátky. Chřest opláchneme a pokrájíme na menší kusy. Sýr rozdrolíme. Pažitku omyjeme a nasekáme najemno. |
2 | Olej rozpálíme a smažíme na něm 3 minuty česnek a cibuli, přidáme rýži a houby, zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Potom přisypeme chřest a vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme sýr a petrželku. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme. |