Jednoduchý recept

Rizoto s dýní

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 54142
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
500 g Dýně
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rukola
400 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
60 g Sýr Parmezán
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 532kJ
27% Sacharidy 96 g
23% Tuky 18 g
55% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Rizoto s dýní postup přípravy receptu:

1

Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky, pokapeme olejem a naskládáme na plech. Sýr nastrouháme, rukolu opláchneme a natrháme na menší kusy.

2

Dýni necháme péct při 230°C 20 minut. Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm cibuli s česnekem. Smažíme 3 minuty, poté vsypeme rýži a restujeme 2 minuty. Zalijeme 125ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. S poslední dávkou vývaru přidáme i pečenou dýni. Vaříme do změknutí.

3

Nakonec pokrm osolíme, opepříme a servírujeme posypaný parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept