Jednoduchý recept

Broskvová rýže

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54145
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Broskve
2 kávová lžička Citronová kůra
60 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Mandle
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 317 kcal
Kilojoule 1 326kJ
15% Sacharidy 52 g
12% Tuky 9 g
5% Sodík 92 mg
17% Bílkoviny 9 g

Broskvová rýže postup přípravy receptu:

1

Vodu v hrnci osolíme špetkou solí. Přisypeme 30 g cukru, vanilkový cukr a nakonec vložíme máslo.

2

Jemně nastrouháme citrónovou kůru. Potom vsypeme propranou rýži. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Následovně do rýže dáme oloupané a na plátky nakrájené broskve. Všechny suroviny vaříme tak dlouho, aby rýže byla skoro uvařená.

3

Teplou směs vlijeme do zapékací mísy nebo pekáče. Potřeme tuhým sněhem vyšlehaným z bílku a zbylého cukru. Posypeme nakrájenými mandlemi a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 20 minut.

4

Vychladlou rýži nakrájíme na porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept