Jednoduchý recept

Těstoviny Tagliatelle se žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 54148
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 stroužek Česnek
6 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
200 g Špenát mražený
1 kávová lžička Sůl
120 g Sýr smetanový tavený 45%
450 g Tagliatelle
250 g Žampiony čerstvé
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 706kJ
25% Sacharidy 90 g
29% Tuky 22 g
10% Sodík 210 mg
45% Bílkoviny 25 g

Těstoviny Tagliatelle se žampiony postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, opláchneme vodou, necháme je okapat a pak je nakrájíme na tenké plátky.

2

Do hrnce s osolenou vroucí vodou dáme vařit těstoviny na přibližně 5 minut. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.

3

V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Pak do pánve přidáme plátky žampionů a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom přimícháme špenát a 2 minuty ho prohříváme. Do pánve k teplé směsi vmícháme sýr a přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.

4

Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.

5

Těstoviny se žampiony a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme jemně nasekanou bazalkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept