Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou
Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 54149 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 hrst | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Fusilli |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 385,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny Fusilli zapečené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme jádřince, opláchneme je studenou vodou a nakrájíme na tenké proužky. Sterilovaná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bazalku opláchneme studenou vodou a najemno ji nasekáme. Sýr najemno nastrouháme. |
2 | Ve větším hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm doměkka osmažíme nakrájenou cibuli a česnek. Pak přidáme papriky, mícháme a opékáme je přibližně 5 minut, až také změknou. Do hrnce potom přimícháme nakrájená rajčata, kečup a větší část bazalky, podle chuti opepříme a osolíme, hrnec přikryjeme pokličkou a zeleninu dusíme přibližně 5 minut. |
3 | Do druhého hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente. Uvařené těstoviny slijeme a přimícháme k zelenině. |
4 | Směs přendáme do zapékací mísy, posypeme ji nastrouhaným sýrem a dáme péct na 5 až 10 minut do předehřáté trouby. Zapékáme tak dlouho, až má sýr zlatavou barvu. |
5 | Zapečené těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbývající bazalkou a podáváme. |