Jednoduchý recept

Omáčka s bílým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54152
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Dolin - Vermouth
20 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř cayenský
1 ks Šalotka
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
400 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
5% Sacharidy 17 g
18% Tuky 14 g
44% Sodík 882 mg
11% Bílkoviny 6 g

Omáčka s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nasekáme šalotku najemno, poté ji na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova.

2

Přilijeme vermut a bílé víno, když se směs začne vařit přidáme smetanu a fond. Nakonec vmícháme máslo a krátce povaříme.

3

Omáčku rozmixujeme a promícháme s citrónovou šťávou, solí a pepřem. Ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept