Jednoduchý recept

Ovocná omáčka s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 54153

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
125 g Kompot brusinkový
1 špetka Pepř cayenský
1 ks Pomeranče
1 polévková lžíce Voda pitná
125 ml Víno červené
1 špetka Zázvor mletý
125 g Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 763kJ
11% Sacharidy 39 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 5 mg
2% Bílkoviny 1 g

Ovocná omáčka s vínem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.

2

Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.

3

Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.

4

Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.

5

Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept