Ovocná omáčka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocná omáčka s vínem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54153 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
125 g | Kompot brusinkový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Pomeranče |
125 ml | Víno červené |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
125 g | Želé rybízové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 172,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pepř cayenský, Pomeranče, Víno červené, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kompot brusinkový, Želé rybízové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocná omáčka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče. |
2 | Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme. |
3 | Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem. |
4 | Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi. |
5 | Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce. |