Jednoduchý recept

Ovoce polévané čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 54156
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

2 ks Banány
250 g Čokoláda hořká
1 ks Jablka
1 hrst Jahody zahradní
2 ks Kiwi
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 496kJ
21% Sacharidy 75 g
43% Tuky 33 g
1% Sodík 23 mg
9% Bílkoviny 5 g

Ovoce polévané čokoládou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve oloupeme banán, kiwi, jablko a jahody. Poté ovoce nakrájíme na větší kousky.

2

Ovoce střídavě napíchneme na párátka a odložíme na talíř.

3

V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a vložíme do ní malý hrnec s čokoládou, rozpustíme ji a přimícháme nakrájené máslo. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a nespojí s máslem.

4

Ovocné špízy namočíme do čokolády, vytáhneme a odložíme na talíř.

5

Počkáme až čokoláda ztuhne, poté ovocné špízy zbavíme párátek a přendáme na servírovací talíř.

Poznámka

Ovoce použijeme dle chuti. Čokoládové ovoce můžeme přelít zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept