Jednoduchý recept

Žemlovka z ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54157
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
50 g Máslo čerstvé
4 dl Mléko polotučné
200 g Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
2 ks Veka
1 dl Sirup javorový
400 g Třešně

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
14% Sacharidy 51 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 56 mg
17% Bílkoviny 10 g

Žemlovka z ovoce postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na plátky a ty naskládáme na máslem vymazaný pekáč. Do misky vlijeme mléko. Přisypeme krupicový a vanilkový cukr, rozklepneme vejce, vložíme citrónovou kůru. Všechny suroviny důkladně metlou prošleháme.

2

Připravenou směsí zalijeme plátky veky a necháme 10 minut stát. Omyté a vypeckované třešně necháme okapat. Hustě je naskládáme na směs v pekáči, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 - 35 minut.

3

Upečenou žemlovku vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Vychladlou žemlovku krájíme na úhledné porce, které rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

Poznámka

Podáváme jako teplý, ale také studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept