Žemlovka z ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka z ovoce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54157 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
70 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
50 g | Máslo čerstvé |
4 dl | Mléko polotučné |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Veka |
1 dl | Sirup javorový |
400 g | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 193,3mg |
Draslík | 148,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 839,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Smetana 33% (šlehačka), Veka, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka z ovoce postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na plátky a ty naskládáme na máslem vymazaný pekáč. Do misky vlijeme mléko. Přisypeme krupicový a vanilkový cukr, rozklepneme vejce, vložíme citrónovou kůru. Všechny suroviny důkladně metlou prošleháme. |
2 | Připravenou směsí zalijeme plátky veky a necháme 10 minut stát. Omyté a vypeckované třešně necháme okapat. Hustě je naskládáme na směs v pekáči, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 - 35 minut. |
3 | Upečenou žemlovku vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Vychladlou žemlovku krájíme na úhledné porce, které rozdělíme na talíře. Pokapeme javorovým sirupem, ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. |
Poznámka
Podáváme jako teplý, ale také studený předkrm.