Dobrá omeleta s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dobrá omeleta s ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54158 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr moučkový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
1 dl | Mléko plnotučné |
5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 dl | Olej slunečnicový |
600 g | Ostružiny |
1 špetka | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 410,6mg |
Draslík | 512,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 684,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Ostružiny, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dobrá omeleta s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme mléko, přidáme vejce, krupicový cukr, sůl, nakonec mouku promíchanou s kypřícím práškem. Vše dobře rozkvedláme. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, vlijeme 2 naběračky těsta, chvilku smažíme, naskládáme ostružiny a pánev vložíme do horké trouby na 6 - 10 minut, aby se dopekl povrch omelety. |
3 | Hotovou omeletu přeložíme na talíř, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |