Tuňákový salát s okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňákový salát s okurkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54159 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Řasa Wakame |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuňák vařený |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Granule dashi |
1 kávová lžička | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 19,9mg |
Draslík | 567,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 19,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Řasa Wakame , Sůl, Limetková šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tuňák vařený, Ocet rýžový , Omáčka sojová - Tamari mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňákový salát s okurkou postup přípravy receptu:
1 | Do misky nalijeme asi 500 ml studené vody a přidáme 2 lžičky soli. |
2 | Okurky rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich semínka. Okurky nakrájímee na plátky a vložíme do připravené osolené vody na cca 10 minut, poté je scedíme. |
3 | V další menší misce na 5 minut namočíme do studené vody řasy Wakame (pozor, nesmí se moc rozmočit!), poté je scedíme. |
4 | Do menšího kastrolu nalijeme ocet, přidáme dashi, sójovou omáčku a Mirin, následně povaříme. Poté odstavíme stranou a necháme zchladnout. Do zálivky přilijeme limetkovou šťávu, promícháme. |
5 | Do misek dáme rovnoměrně okurku, maso z tuňáka a zalijeme zálivkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.