Recept

Tuňákový salát s okurkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54159
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Řasa Wakame
1 špetka Sůl
150 g Tuňák vařený
Zálivka
2 polévková lžíce Granule dashi
1 kávová lžička Limetková šťáva
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 105 kcal
Kilojoule 439kJ
3% Sacharidy 11 g
2% Tuky 2 g
22% Sodík 445 mg
22% Bílkoviny 12 g

Tuňákový salát s okurkou postup přípravy receptu:

1

Do misky nalijeme asi 500 ml studené vody a přidáme 2 lžičky soli.

2

Okurky rozkrojíme podélně a vydlabeme z nich semínka. Okurky nakrájímee na plátky a vložíme do připravené osolené vody na cca 10 minut, poté je scedíme.

3

V další menší misce na 5 minut namočíme do studené vody řasy Wakame (pozor, nesmí se moc rozmočit!), poté je scedíme.

4

Do menšího kastrolu nalijeme ocet, přidáme dashi, sójovou omáčku a Mirin, následně povaříme. Poté odstavíme stranou a necháme zchladnout. Do zálivky přilijeme limetkovou šťávu, promícháme.

5

Do misek dáme rovnoměrně okurku, maso z tuňáka a zalijeme zálivkou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept