Sýrová cibulačka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová cibulačka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5416 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 l | Voda pitná |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 79,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana, Sýr Eidam cihla 30%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová cibulačka postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zalijeme vývarem připraveným z bujonu a masoxu. |
2 | Přidáme česnek, osolíme, opepříme a necháme povařit. |
3 | Housku nakrájíme a opečeme na másle, přendáme na talíř. |
4 | Přidáme nakrájený tvrdý sýr na kostky a zalijeme horkou polévkou. |
5 | Posypeme petrželkou. |