Jednoduchý recept

Švestkové řezy z třeného těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54160
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

160 g Cukr krupice
60 g Cukr moučkový
400 g Kompot meruňkový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
160 g Máslo čerstvé
160 g Mouka polohrubá
60 g Mouka pšeničná hrubá
2 kávová lžička Pomerančová kůra
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 931kJ
8% Sacharidy 30 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 27 mg
7% Bílkoviny 4 g

Švestkové řezy z třeného těsta postup přípravy receptu:

1

Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Meruňkový kompot slijeme a meruňky necháme okapat.

2

Ve vhodné misce utřeme 130 g másla s cukrem na hladkou pěnu. Přidáme žloutky a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, důkladně utřeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho do pěny. Postupně a zlehka přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.

3

Plech vymažeme zbylým máslem, posypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše plechu. Na povrch těsta naskládáme půlky meruněk, vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 - 30 minut.

4

Upečený koláč vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Poznámka

Tento koláč můžeme ještě polít čokoládovou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept