Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54161

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 l Granule dashi
65 g Hrášek
150 g Krevety tygří - loupané
0,5 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 214kJ
2% Sacharidy 6 g
1% Tuky 1 g
6% Sodík 111 mg
18% Bílkoviny 10 g

Čirá polévka z krevet postup přípravy receptu:

1

Do menšího hrnce dáme vařit vodu, snížíme teplotu a na pár vteřin vhodíme hrášek, který poté vylovíme perforovanou naběračkou. Hned nato hrášek vsypeme do studené vody, aby neztratil barvu. Stejným způsobem uvaříme na proužky pokrájenou mrkev.

2

Do dalšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme krevety na cca 3 minuty. Poté je necháme okapat a zakápneme citrónem. Připravíme čtyři misky, do nich nasypeme trochu hrášku, proužky mrkve a krevety.

3

Připravíme vývar z dashi, Mirinu a sójové omáčky, necháme chvíli povařit.

4

Naběračkou zalijeme obsah misek dashi vývarem a vložíme na hladinu lístky petržele.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept