Čirá polévka z krevet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čirá polévka z krevet
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54161 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 l | Granule dashi |
65 g | Hrášek |
150 g | Krevety tygří - loupané |
0,5 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 39,4mg |
Draslík | 48,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 124,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrášek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Omáčka sojová - Tamari, Petržel - nať, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čirá polévka z krevet postup přípravy receptu:
1 | Do menšího hrnce dáme vařit vodu, snížíme teplotu a na pár vteřin vhodíme hrášek, který poté vylovíme perforovanou naběračkou. Hned nato hrášek vsypeme do studené vody, aby neztratil barvu. Stejným způsobem uvaříme na proužky pokrájenou mrkev. |
2 | Do dalšího hrnce dáme vařit vodu, do které vložíme krevety na cca 3 minuty. Poté je necháme okapat a zakápneme citrónem. Připravíme čtyři misky, do nich nasypeme trochu hrášku, proužky mrkve a krevety. |
3 | Připravíme vývar z dashi, Mirinu a sójové omáčky, necháme chvíli povařit. |
4 | Naběračkou zalijeme obsah misek dashi vývarem a vložíme na hladinu lístky petržele. |
Poznámka
Servírujeme teplé.