Jednoduchý recept

Nepečené jablkové řezy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54162
Kategorie: Řezy

Ingredience

150 g Marmeláda višňová
400 g Sušenky BeBe kakaové
Náplň
2 ml Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
20 g Cukr skořicový
20 g Cukr vanilka
700 g Jablka
60 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
100 g Rozinky bílé
50 ml Rum
400 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 433 kcal
Kilojoule 1 813kJ
13% Sacharidy 47 g
34% Tuky 25 g
4% Sodík 89 mg
9% Bílkoviny 5 g

Nepečené jablkové řezy postup přípravy receptu:

1

Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

2

Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.

3

Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.

Poznámka

Řezy podáváme dobře vychlazené, jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept