Nepečené jablkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečené jablkové řezy
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54162 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
150 g | Marmeláda višňová |
400 g | Sušenky BeBe kakaové |
Náplň | |
---|---|
2 ml | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr skořicový |
20 g | Cukr vanilka |
700 g | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
100 g | Rozinky bílé |
50 ml | Rum |
400 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 34,1mg |
Draslík | 110,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Sušenky BeBe kakaové, Cukr skořicový, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Rozinky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nepečené jablkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout. |
3 | Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy. |
Poznámka
Řezy podáváme dobře vychlazené, jako moučník.