Grilovaný pstruh na roštu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný pstruh na roštu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1600 g | Pstruh |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 758,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 121,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej slunečnicový, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Grilovaný pstruh na roštu postup přípravy receptu:
1 | Do studené vody namočíme asi na hodinu 8 bambusových špejlí. Pstruhy rozporcujeme tak, aby z nich byli filety, které hodně osolíme. Ryby necháme asi 20 minut odležet. Mezitím si rošt potřeme olejem. |
2 | Filety propíchneme špejlemi, aby se nekroutily a nerozpadaly. |
3 | Předehřejeme troubu na vyšší teplotu. Nastavíme režim na grilování. |
4 | Rošt s filetami položíme na plech a dáme do trouby. Filety grilujeme asi 5 minut z každé strany. Grilovaného pstruha obložíme citronem a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.