Recept

Hovězí svíčková ála Wellington

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54166
Kategorie: Maso

Ingredience

1,5 kg Hovězí svíčková
20 g Lanýž
600 g Listové těsto
30 g Máslo čerstvé
125 ml Masový vývar
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Paštika z husích jater
2 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
3 ks Šalotka
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
7 polévková lžíce Víno madeira
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 795 kcal
Kilojoule 3 327kJ
12% Sacharidy 43 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 329 mg
94% Bílkoviny 53 g

Hovězí svíčková ála Wellington postup přípravy receptu:

1

Oloupeme šalotky a nasekáme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

Na hlubší pánvi necháme rozehřát máslo a na něj vhodíme šalotku. Necháme ji zesklovatět a přidáme žampiony a dusíme je, dokud se neodpaří tekutina.

3

Vmícháme 4 lžíce madeiry, smetanu a necháme opět odpařit, aby žampiony zůstaly suché. Osolíme je a opepříme. Nadrobno nasekáme petrželku a přidáme ji k nim.

4

Osolíme a opepříme maso. Na pánvi rozpálíme olej a na něm maso opečeme. Vyjmeme a necháme na pánvi připečeniny.

5

Do podušených žampionů přidáme husí paštiku.

6

Vyválíme plát z listového těsta tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso.

7

Předehřejeme troubu na 220 °C.

8

Do horní třetiny plátu těsta položíme maso a potřeme je směsí z žampionů. Urovnáme okraje těsta a potřeme je vaječným bílkem. Maso do těsta zabalíme a dobře k sobě přitiskneme konce. Z odkrojků těsta vytvoříme různé ozdoby, které umístíme na povrch balíčku masa v těstě. Povrch potřeme žloutkem. Těsto v několika místech propíchneme jehlou, aby se uvolnil vzduch.

9

Pečicí plech vyložíme pečicím papírem a položíme na něj zabalenou svíčkovou. Počkáme, dokud těsto 15 minut neodpočine, vložíme plech do trouby a maso v těstě 30 minut pečeme. Pak troubu vypneme, ale maso tam stále ještě necháme odpočívat.

10

Nachystáme omáčku. Na pánvičku s připečeninami vlijeme vývar a zbytek madeiry. Přidáme worchester. Na kostičky nakrájíme lanýže a vložíme je do pánve. přidáme smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

11

Nakrájíme svíčkovou na plátky, upravíme na talíře a omáčku servírujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept